Uniek Zomerconcert: Rusnari in Groningen op 18 augustus 2013

8 jul

Op 18 augustus 2013 komt het bekende Russische muziekgezelschap Rusnari naar Groningen. Het gezelschap bestaat uit docenten van de Altaj Kunst- en Cultuuracademie van Barnaoel in Siberië en werd in 1988 opgericht. Rusnari heeft meerdere prijzen gewonnen op Volksmuziekfestivals in Rusland, Litouwen, en Vietnam en is tussen 1995 en 2010 reeds op tournee geweest door Duitsland en Nederland.

Het ensemble speelt een gevarieerd repertoire: Russische Folklore, Kerkmuziek, Russische en internationale Klassieke muziek en wereldwijde popmuziek staan op het programma. Dit alles wordt gespeeld op typische Russische volksinstrumenten: de domra en bajan.

Het ensemble bestaat uit vijf musici. Nina Krjoetsjkova en Ksenija Koetozova bespelen de domra, Jevgeni Galkin en Wladimir Schön spelen op de bajan. Zij begeleiden de wereldberoemde Russische sopraan Valentina Litvina.

Dit spetterende musicale spectakel mag u niet missen. Kom daarom vooral op 18 augustus naar de Groninger Synagoge (Folkingestraat 60). Het concert begint om 19.30u (zaal open vanaf 19.00u). De entree bedraagt €7,50. (Studenten betalen slechts €5,00) U kunt kaarten in de voorverkoop kopen via http://bit.ly/13wgLbb (Studenten: http://bit.ly/12cVqgS) of aan de deur bij de synagoge voor aanvang van het concert. (Let wel: OP=OP!)

 

Bijlage: