Prof.dr. Hans van Koningsbrugge ontvangt RusPrix Award 2013

13 jun
 
Prof.dr. Hans van Koningsbrugge, directeur van het Nederland-Rusland Centrum en het Centre for Russian Studies aan de RUG, ontving op 7 juni j.l.. de Special RusPrix Award 2013 voor zijn bijzondere bijdrage aan de ondersteuning van de Russische economische en historische betrekkingen in Nederland. De prijs wordt uitgegeven door de ‘Russkiy Mir’ Foundation tijdens een high level gala in het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee.

Annette van Koningsbrugge, neemt namens Hans van Koningsbrugge de Special RusPrix Award 2013 in ontvangst.
 
10-jarig jubileum RusPrix Award
 
De RusPrix Award is ingesteld door de Russische ambassade, de Russische Kamer van Koophandel en het Nederlands-Russisch Centrum voor Handelsbevordering. Het is bedoeld voor Nederlandse ondernemingen, publieke organisaties en personen die zich inspannen voor het bevorderen van de Nederlands-Russische betrekkingen. Eerder werd de prijs in ontvangst genomen door o.a. Jan-Peter Balkenende en Mark Rutte. 2013 is het Nederland-Ruslandjaar en wordt tevens het 10-jarig jubileum van de RusPrix Award gevierd.
 
Over prof.dr. Hans van Koningsbrugge
 
Hans van Koningsbrugge is hoogleraar Russische geschiedenis en politiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Als historicus is hij gespecialiseerd in de Nederlandse Oostzee-betrekkingen in de 18de eeuw en in contemporaine Russische geschiedenis en politiek. Tevens is hij directeur van het Nederland-Rusland Centrum en het Centre for Russian Studies, beide verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.