Nieuw Verschenen: ‘Unknown Fronts. The “Eastern Turn” in First World War History

6 feb

Wij zijn bijzonder verheugd aan te mogen kondigen dat nieuw bij ons is verschenen het boek Unknown Fronts. The “Eastern Turn in First World War History”.

Honderd jaar geleden raasde een storm van geweld over Europa: de Eerste Wereldoorlog had een enorme invloed op het leven van Europeanen, Europese geschiedenis en cultuur. Tot de dag van vandaag is het iconische beeld van loopgravenoorlog in België en Frankrijk op onze netvliezen gebrand. Belangrijke veldslagen zoals de Ieper, de Somme en Verdun zijn onderdeel van ons collectief bewustzijn net als de verhalen over de grootste gruwelen van moderne oorlog: het gebruik van gifgas en nieuwe technieken zoals het luchtwapen en de tank.

De laatste jaren is gebleken dat dit slechts één kant van de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog was: niet alleen werd in het Westen gevochten, maar diverse Oostfronten (de Balkan, Roemenië, Oekraïne en Polen) zijn relatief onbekend. Ook was de oorlog veel omvattender dan alleen oorlogsgeweld: ook diplomaten, medici, intellectuelen en andere burgers maken onderdeel uit van de oorlogsgeschiedenis. De auteurs van dit werk leggen de nadruk op dit soort ‘onbekende fronten’ van de Eerste Wereldoorlog en maken daarbij gebruik van nieuwe en onbekende bronnen. Zij komen daarbij tot de conclusie dat het noodzakelijk is geschiedkundige inzichten over de Eerste Wereldoorlog aan te passen en dat honderd jaar na dato er nog steeds veel onbeantwoord vragen bestaan.

Meer informatie & bestellen                  

Prijs: €25, excl. Verzendkosten
Ook als Ebook verkrijgbaar: 
Amazon & Kobo (€9,99)
Redactie:
  • Elka Agoston-Nikolova
  • Marijke van Diggelen
  • Guido van Hengel
  • Hans van Koningsbrugge
  • Nicolaas A. Kraft van Ermel
Serie: Baltic studies, ISSN 09283994
Deel (in serie): 17
Uitgeverij:  INOS, Instituut voor Midden- en Oost-Europese Studies (Groningen)
Jaar van uitgave: 2017
Aantal pagina's: 245 pagina's
ISBN: 978-90-825590-1-9
Taal: Engels