Executive Course 'De Euraziatische Economische Unie: een potentiële markt van 180 miljoen' - 20 januari

19 dec

De Euraziatische Economische Unie: een markt van 180 miljoen mensen!
Rusland & de Euraziatische Economische Unie zijn samen de 11e economie van de wereld. Ondanks het huidige economische- en politieke klimaat wordt nog steeds 37% van de producten op de Russische markt geïmporteerd. Gezamenlijk is dit een markt van ongeveer 180 miljoen inwoners. Argumenten genoeg om (nog) eens serieus naar deze markt en te kijken.

Crisissen zijn marktmogelijkheden. De boycot op import van bepaalde producten houdt in dat deze producten lokaal geproduceerd moeten worden (of elders moeten worden aangekocht). De Russische overheid propageert en ondersteund met subsidie’s een substitutiebeleid dat de nadruk legt op het scheppen van deze eigen productie faciliteiten. Kansen dus!

Ook bedrijven die zich bevinden in medium – premium segment (o.a. FMCG, Electronics) hebben volop kansen in Rusland. Producten in dit segment vinden nog steeds gretig aftrek aangezien men graag investeert in kwaliteit en deze Producten veelal geïmporteerd moeten worden. De sleutel tot het betreden van de Russische markt is een juiste voorbereiding:

  • Wie zijn mijn klanten en waar kan ik deze vinden?
  • Waar moet ik op letten bij commerciële
  • onderhandelingen?
  • Hoe ziet de kostenstructuur van Export richting
  • Rusland eruit?
  • Hoe weet ik of mijn prijs juist is?
  • Hoe kan ik onplezierige extra kosten bij export
  • voorkomen?

Al dit soort vragen komen vanuit een praktisch oogpunt aan bod in de cursus die het WTC Leeuwarden in samenwerking met het Nederland-Rusland Centrum (NRCe) van de Rijksuniversiteit Groningen aanbiedt. Het NRCe werkt nauw samen met Ahlers (Supply Chain Solutions) en Juralink (juridisch specialist). Van dit laatste bedrijf zal Anna-Marie Dobbelstein komen spreken over de juridische aspecten van het zakendoen in de EEU.
Het gaat op 20 januari vooral praktische kennis waar u direct iets mee kan. De interactieve opzet van de course zorgt hiervoor. Uiteraard zal er bij deze course uitgebreid worden ingegaan op de huidige sanctie’s.

Meer informatie treft u aan in de folder, of op de website van WTC Business Academy Leeuwarden.

Categorie: Executive Course
Datum
Prijs voor WTC-Business Academy-leden: € 350 euro p.p. (prijs incl. catering, ex. overnachtingen, ex. BTW)
Prijs voor niet leden: € 395 euro p.p. (prijs incl. catering, ex. overnachtingen, ex. BTW)