Cursusaanbod najaar 2013

20 jun

In het najaar van 2013 biedt het Nederland-Rusland Centrum in samenwerking met het Centre for Russian Studies weer een gevariëerd en informatief cursusprogramma aan.

Begin september wordt aangevangen met een de cursus '1917: een nieuw wereldbeeld en zijn hedendaagse betekenis'. In deze cursus zal worden ingegaan op het verloop van de Russische Revolutie in 1917 en de rol die het nieuwe wereldbeeld dat toen ontstond heeft gespeeld in het verloop van de 20ste eeuwse geschiedenis en de vraag waarom deze gebeurtenissen vandaag de dag nog altijd relevant zijn. Deze cursus wordt gegeven door Nicolaas A. Kraft van Ermel, MA

Eind oktober zal worden vervolgd met de collegereeks 'De Kruistochten: beeldvorming & langetermijngevolgen' waarin zal prof. dr. Hans van Koningsbrugge ingegaan op de vele spannende maar vaak onbekende aspecten van de kruistochten. Een belangrijk thema in deze collegereeks is de erfenis die de kruistochten hebben achtergelaten: bepalen de kruistochten nog altijd de verhoudingen tussen het Christendom en de Islam en tussen Westers en Oosters Christendom zoals zij dat in de periode van de kruistochten deden?

Als laatste vindt er een los bonuscollege plaats over de relaties tussen Rusland en de NAVO. Tijdens dit college zal worden ingegaan op de vaak moeizame relatie tussen Rusland en de NAVO en zal worden onderzocht of de huidige terugkeer van koudeoorlogsrethoriek aan Russische zijde volledig te wijten is aan Poetin of dat de NAVO hierin ook de hand in eigen boezem dient te steken.

Voor de beide cursussen afzonderlijk geldt een inschrijvingsgeld van €100. Wie beide cursussen volgt krijgt gratis toegang tot het bonuscollege (t.w.v. €15). Inschrijving kan via dit formulier. 

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de cursusfolder.

Bijlage: