Boekpresentatie 'De Schaduw van de Grote Beer'

15 okt

Op 29 oktober presenteert Laura Starink haar recentst verschenen boek De schaduw van de Grote Broer over de recente ontwikkelingen in Oekraïne en Rusland.

Laura Starink beschreef eind jaren '80 als correspondent van NRC Handelsblad in Moskou hoe Michail Gorbatsjov het communisme ten grave droeg. Ze schreef daarover Een land van horen zeggen. De recente ontwikkelingen in Oekraïne, het nieuwe machtsconflict tussen Poetin en het Westen, brachten haar opnieuw volop in actie in het Oosten en leidden tot haar laatste boek De schaduw van de Grote Broer (2015), genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs. Ze is net terug van een maand reizen door Oekraïne.
 
Laura Starink studeerde Slavische taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en werkte 28 jaar in uiteenlopende functies bij NRC Handelsblad. Zo was zij verslaggever, correspondent in Moskou, lid van de hoofdredactie en hoofdredacteur van het maandblad M, een voorloper van nieuwe journalistieke initiatieven als De correspondent. De laatste jaren werkt zij als zelfstandig publicist. Ze schreef vier boeken, reist veel door Oost-Europa en geeft regelmatig professioneel commentaar bij radio- en tv-programma’s. Naast haar boeken over Rusland en Oost-Europa verscheen in 2013 haar alom geprezen familiegeschiedenis Duitse wortels, het oorlogsverhaal van haar Duitse moeder uit Silezië, geboren in een doorsnee familie in Hitlers Derde Rijk. Een Duitse vertaling is net verschenen.

Boekpresentatie 'De schaduw van de Grote Broer'
29 oktober 2015 20:00u
Locatie: Centre for Russian Studies, Bibliotheek Rijksuniversiteit Groningen, Broerstraat 4, 9712 CP  GRONINGEN
Vrije toegang, aanmelding per e-mail (t.mironava@rug.nl) wordt op prijs gesteld.