World Trade Center Leeuwarden organiseert 49ste WTC General Assembly

3 May

Het is ons een deugd mee te kunnen delen dat onze samenwerkingspartner World Trade Centrer Leeuwarden is uitverkozen om in 2018 het centrum van internationale handel te zijn. Het WTC Leeuwarden organiseert dan de 49e WTC General Assembly. Graag feliciteren wij WTC Leeuwarden met het binnenhalen van deze belangrijke mijlpaal!

Leeuwarden in 2018 handelscentrum van de wereld


Leeuwarden wordt in 2018 drie dagen lang hét centrum van internationale handel. In dat jaar vindt de General Assembly van de World Trade Center Association voor het eerst in de Friese hoofdstad plaats. Meer dan 400 professionals uit 70 landen zijn daarbij aanwezig. World Trade Center Leeuwarden – Center for Export & Import (WTC Leeuwarden) geeft hiermee fysiek toegang tot hun wereldwijde zakelijke netwerk. De General Assembly wordt een belangrijk moment voor het bedrijfsleven uit het Noorden om zich internationaal te profileren, zegt Evert Jan Schouwstra, Managing Director van WTC Leeuwarden.

De GA is de jaarvergadering van alle WTC’s wereldwijd. Schouwstra heeft in zijn presentatie namens alle WTC’s in Nederland voor het bestuur van de WTC Assocation uiteen gezet wat ons land, onze regio en de stad Leeuwarden te bieden heeft.

Voor 2018 staat een driedaags internationaal programma in de steigers. De aftrap is een Internationaal Congres met het thema: ‘Better together. Trust the start for international business’. Het driedaags programma wordt in samenwerking met veel partijen neergezet en biedt voldoende ruimte voor de sterke branches en bedrijven in Noord-Nederland om zich te presenteren. Voor Noord-Nederlandse bedrijven een geweldige kans hun netwerk wereldwijd uit te bouwen en de regio
op de kaart te zetten. 

Strijdend tegen Cyprus, Bangelore en Noida heeft het team van WTC Leeuwarden met 1 stem verschil het voor elkaar gekregen. Doorslaggevend was o.a. het voorgestelde programma, het feit dat Leeuwarden Culturele hoofdstad in 2018 is en dat het bid van Leeuwarden door alle WTC’s (12) in Nederland wordt gesteund. De organisatie ligt bij het team van World Trade Center Leeuwarden – Center for Export & Import. Samen met haar twee partnerorganisaties (WTC Expo en het WestCord WTC Hotel) en reeds toegezegde ondersteuning van al 55 bedrijven, de grotere noordelijke gemeenten en de drie noordelijke provincies wordt met elkaar toegewerkt naar optimaal gebruik van hun wereldwijde netwerk.

Na het horen van de toewijzing kreeg WTC Leeuwarden in Algiers heel veel positieve reacties. Vele landen hebben aangegeven met sterke delegaties naar Leeuwarden te komen. 

World Trade Center Leeuwarden – Center for Export & Import

World Trade Center Leeuwarden is een zakelijke dienstverlener zonder winstbejag die bedrijven internationaal op weg helpt door bedrijven internationaal, nationaal en regionaal te matchen, kennis op gebied van internationalisering te bieden en individuele bedrijven te begeleiden.